GYIK

Gyakori kérdések az Access Barsról
Forrás: Access Consciousness Blog

MI A BARS?
Bar-oknak nevezzük azokat a pontokat, energia sávokat, amelyek körkörösen és hosszában helyezkednek el a fejünkön. Ennek a 32 pontnak a gyengéd érintése – melyet a „Bárok futtatásának” nevezünk – feloldja az agyban és testben rekedt régi energiákat, lehetővé téve, hogy hatalmas, ugyanakkor könnyed változás jöjjön létre.
Ezek a megrekedt dolgok lehetnek korlátozó gondolatok, érzelmek, érzések, szorongások, fájdalmak, ítélkezések, előítéletek, hiedelmek, amelyeket az eddigi létezésed során elraktároztál.

MIT HOZ LÉTRE EGY ACCESS BARS KEZELÉS?
Az Access Bars feloldja az összes elképzelést, gondolatot, érzést, érzelmet, döntést, ítélkezést és hitrendszert, amelyet bármely életedből magaddal hoztál, és amelyek elektromos komponense az agyban tárolódik. Ez az feloldás akkor történik, amikor a bárokat finoman megérintik; ez pedig lehetővé teszi, hogy a felesleges eltárolt kacatokat elengedjük.
Két szuper hasonlatom van, hogy kicsit jobban érzékelhető legyen az, hogy valójában mit is csinál a Bars kezelés és milyen érzés ez.
Az egyik az, hogy nézz erre úgy, mint mikor kimegy az áram a lakásodba és lekapcsolódik a biztosíték. A kezelés után olyan érzés, mint mikor visszakapcsolják a biztosítékot és újra kigyúlnak a fények. Minden sokkal szebb lesz, minden könnyedebb. Újra tettre kész leszel, újra mindent elérhetőnek és megvalósíthatónak látsz majd.
A másik pedig az, hogy nézheted úgy is, mint mikor a számítógéped már be van lassulva és elkezdesz mindent is törölni, amire nincs szükséged. Ugye már ez elég sokat tud segíteni a helyzeten. Viszont ha még szuperebb eredményt szeretnél elérni, akkor a lomtárból is törölsz mindent. És ez, ez az a huuuh, tér, és sebesség, dinamizmus, hatékonyság, ez az, amiért annyira imádom adni is és kapni is.
Access Bars®️ kezelés gyerekeknek segíthet szelíden, anélkül, hogy belemenne a gyermek stresszébe, problémájába, felkavarodna vagy információkkal terhelnénk őket:
A biofeedback területén jártas több orvosszakértő szerint, egy egyórás kezelés alatt az agyhullámok megváltoznak, bétából a sokkal mélyebb théta szintre.

HOGY ZAJLIK EGY ACCESS BARS KEZELÉS?
A 60 percig tartó Access Bars kezelés egy masszázságyon fekve történik, rövid konzultáció után. Ruhában, kényelmesen, puha takaróval betakarva fekszel, én pedig a fejed különböző pontjait érintem meg, ezalatt Te egyre inkább az elfogadás állapotába kerülsz, és megnyílsz a végtelen lehetőségek – bőség, egészség, öröm, boldog párkapcsolat, béke, nyugalom – befogadása előtt.
A kezelés során általában időszakosan “belealvás” történik, a zaklatott, folyton pörgő agy kikapcsol, az elme ellazul.
Kezelés közben az agyhullámok lelassulnak, hozzáférhetővé válnak az elraktározott viselkedési minták, hitrendszerek, fix nézőpontok. Azáltal, hogy ezeket a Bars pontokat „futtatjuk” az olyan, mintha megnyomnád a törlés gombot a számítógépeden. A berögzült, rutinná vált viselkedési minták, korlátozó hitrendszerek oldódhatnak így minden életterületeden új lehetőségek nyílnak meg.
MIT VÁRHATUNK EGY BARS KEZELÉS UTÁN?
Mindegyik kezelés más és más, még akkor is, ha ugyan attól a kezelőtől kaptad.
A legrosszabb, amit egy Access Bars kezelés után tapasztalhatsz, hogy úgy érzed, mintha egy remek fej masszázst kaptál volna. A legjobb, ami történhet, hogy az egész életed megváltozik.
Leges legrosszabb esetben is azt érzed, hogy végre feltöltődtél, kialudtad magad és olyan nyugalom jár át, mint egy szuper masszázs után. A visszajelzésekben legtöbbszőr megemlítik, hogy sokkal békésebbek és nyugodtabbak a vendégek. Sokkal kevésbé reagálnak, vagy reagálnak intenzíven azokra a helyzetekre, amik korábban kiakasztók és bosszantók voltak. Sokan említik azt is, hogy az alvás sokkal mélyebb és sokkal pihentetőbb a kezelések hatására. Sok éve fennálló alvási nehézségek oldódtak meg a kezelés hatására.

MEDDIG TART EGY ACCESS BARS KEZELÉS HATÁSA?
Ha egyszer kaptál már kezelést, akkor onnantól kezdve folyamatosan engeded el a megrekedt energiákat. Viszont ezek idővel újra lelassulnak. Ezek után minden alkalommal, amikor kezelést kapsz, a hatás erőteljesebbé válik. Érdemes bizonyos időközönként ismételni, amikor érzed és újra felgyorsítani ezt a folyamatot. Elvégre, ha lehet jó, miért ne választanánk?
A legkézzelfoghatóbb változásokról a kezelést követő 3-4 hétben szoktak beszámolni.

MILYEN GYAKRAN KELL „FUTTATNI” A BÁROKAT?
Ez teljesen tőled függ. Mennyire szeretnéd jól érezni magad? Milyen mértékű könnyedséget szeretnél az életedben?
A legtöbben legalább egy héten egyszer szánnak rá időt, vagy akármikor, amikor stresszesnek, nyűgösnek érzik magukat, vagy nem úgy mennek a dolgaik, ahogyan szeretnék. Bármilyen nagyobb megrázkódtatás vagy trauma után, vagy bármilyen energetikai változás esetén érdemes fontolóra venni egy bars kezelést.

KINEK TEHET JÓT EGY BARS KEZELÉS?
Bárkinek, aki hajlandó nyugodtan feküdni ennek érdekében!
Mindazoknak, akik a belső korlátaikat szeretnék könnyedén elengedni bármely életterületen, akik meg akarják látni, hogy milyen érzés áramlásban, pozitív működésben élni, a lehetőségek tárházát megtapasztalva.
Vannak, akik nem hisznek az energetikai munkákban és nem értékelik a relaxációt sem, nekik ez időpazarlásnak tűnhet, míg mások, akiket érdekel a változás, és az életük megváltoztatása, még ha nem is tudják ezt konkrétabban megfogalmazni, hogy ez hogy is nézne ki, sokkal lelkesebbek.

LEHET-E GYEREKEK ÉS CSECSEMŐK BÁRJAIT „FUTTATNI”?
A gyerekek és a csecsemők fantasztikusan reagálnak a bars kezelésre. Abból a szempontból inkább hasonlítanak az állatokra, mint a felnőttekre, hogy sokkal hajlandóbbak arra, hogy hirtelen változást engedjenek meg a testükben és a lényükben egyaránt.
Meg kell említeni, hogy a gyerekeknél sokkal gyorsabb a folyamat. Gyakran ők maguk érzékelik, hogy a kezelés közben mikor “van készen” az adott pont, és mikor mehetünk tovább egy másikra. A csecsemők még ennél is gyorsabbak! És az sem baj, ha egy gyerkőc nem tud vigyáz-fekvésbe nyugton lenni a kezelés alatt, lehet velük kis játékokat játszani, vagy bármi mással is elüthetjük közben az időt.

MEG TUDJÁK-E TANULNI A GYEREKEK A BÁROK „FUTTATÁSÁT”?
Természetesen! Mivel a gyerekeknek kevesebb elképzelésük van arról, hogy mi lehetséges és mi lehetetlen, nagyon hatékonyan, kevesebb korláttal futtatják mások bárjait. Habár a gyerekek kisebb testben élnek, gyakran sokkal hatalmasabbak és erősebbek hajlandóak lenni, mint a körülöttük élő felnőttek. Láttál már gyereket, aki egy egész teremnyi ember figyelmét irányítja, és mindig eléri azt amit igazán szeretne?

HONNAN ERED A BARS?
A barst 1990-ben csatornázta Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója. Azelőtt nem létezett.
MENNYI IDEIG TART EGY ACCESS BARS KEZELÉS?
Általában 60-90 percig, bár ez változhat, és még egy 20 perces kezelés is jobb, mint a semmi.

MENNYIBE KERÜL EGY BARS KEZELÉS?
Ez teljesen a kezelőtől függ, aki a kezelést adja. Független kezelőkről van szó, akik saját maguk állapítják meg az áraikat. Van, aki teljes, és rövid kezeléseket is nyújt. Expókon, egészségnapokon gyakran megtalálhatod őket, itt általában rövid kezeléseket adnak kedvezményes árakon. Vannak facilitátorok, akik Bars csereberélő eseményeket is szerveznek, ahol kedvezményesen vehetsz igénybe bemutató kezeléseket.

MELYEK A BARS HOSSZÚTÁVÚ HATÁSAI?
A legtöbben, akik rendszeresen futtatták a bárjaikat, arról számoltak be, hogy az életük egyre könnyedebbé és jobbá vált.

EGYNÉL TÖBB KEZELÉS SZÜKSÉGES?
Az Access és a Bars teljes mértékben a szabad választásról szól. Nem kell tenned semmit. Azok profitáltak legtöbbet a Barsból, akik rendszeresen csinálták. Rajtad múlik, hogy mit és mennyit szeretnél elérni, mennyi változást engedsz meg magadnak.

VAN-E A BARSNAK HATÁSA A MENTÁLIS, ÉS PSZICHÉS PROBLÉMÁKRA?
Sok mentális és pszichés problémával küzdő embernek sikerült abbahagyni a gyógyszerek szedését, és fantasztikus változásokat éltek meg. Természetesen arra kérünk, hogy minden ilyen esetben feltétlenül konzultálj a kezelőorvosoddal.

ÁRTHAT-E A BARS?
Nem. A Barst nem lehet rosszul csinálni, és nem lehet vele ártani senkinek.

VAN-E OLYAN EMBER, AKINEK NEM TANÁCSOS A BÁRJAIT FUTTATNI?
Csak azoknak, akik nem hajlandóak erre, vagy nem érdeklődnek ez iránt.

TUD-E A BARS FIZIKAI SZINTEN BETEGSÉGEKET GYÓGYÍTANI, ÉS FÁJDALMAT MEGSZÜNTETNI?
Az Access Bars a tudatosságot segíti elő, ami ezek közül bármit meg tud változtatni.
Vannak olyan fizikai betegségek, amik egyetlen Bars kezelés alatt megváltoztak, például gerincferdülés, aminek eredménye lett egy 1-2 cm-es magasságnövekedés, egy csámpás láb problémája megoldódott, amire az orvosok műtétet javasoltak, és mindenféle megkönnyebbülés és fájdalmak megszűnése a különféle testrészekben is előfordult már.
Sokan használták az Access Barst az Access Consciousness más eszközeivel együtt arra, hogy
“gyógyíthatatlan” betegségeket tüntessenek el, mint pl. az arthritis, a krónikus fáradtság, a depresszió, stb.
És akkor itt is kihangsúlyoznám, mi nem gyógyítunk és minden esetben szorgalmazzuk a hagyományos orvoslás és orvosi kezelések mellett alkalmazni az Access eszközeit és kezeléseit.

HONNAN TUDOD, HOGY HÁNY KEZELÉS KELL AHHOZ, HOGY VALAMI MEGGYÓGYULJON?
Még egyszer, nem lehet tudni! A betegség tünetei akkor fognak eltűnni, amikor te és a tested hajlandóak lesztek elengedni minden elképzelést (bármelyik életedből származó gondolatot, érzelmet, érzést, hitrendszert, döntést, ítélkezést), ami a nem kívánt állapotot a helyén tartja.
Ez a folyamat nem lineáris, ami azt jelenti, hogy vannak olyanok, akik ugyanazt az állapotot egy kezelés alatt hajlandóak elengedni, míg másoknak ez sok alkalomba telik. Ez egyszerűen nem egyforma. Bár arra van lehetőség, hogy egy Access Bars kezelést egy bizonyos ügynek, vagy tünetnek szenteljünk. Az eredmények attól a személytől, és annak a személynek a testétől függnek, aki a kezelést befogadja.

MIKOR ÉRDEMES FUTTATNI A BÁROKAT?
Valahányszor remekül akarod érezni magad!
Azok, akik egy ideje már gyakorolják a Barst, általában rendszeres időközönként csinálják, amikor pedig nyűgösnek érzik magukat, vagy nehéz napjuk volt, plusz kezeléseket iktatnak be.

LE KELL FEKÜDNI A BARS KEZELÉSHEZ?
Nem szükséges lefeküdni, bár igaz, hogy a fekvés a befogadó számára elősegíti az ellazulást, a kezelés ajándékozója számára pedig könnyedséget és kényelmet jelent. Ha azonban a háton fekvés gondot jelent, egy állítható támlájú szék is megteszi.

MÁSKÉPP FOGOM ÉREZNI MAGAM A KEZELÉS UTÁN?
Van, aki nem érez semmit. Van, aki annyit érez, mintha egy jót relaxált volna. Van, aki energikusabb, van, aki kipihentebb. Elég gyakori a békesség és könnyedség érzése. Sokan számolna be arról, hogy nyugodtabbak a kezeléstől, elmúlik a szorongásuk, aggodalmaskodásuk. Jellemző a pihentetőbb és mélyebb alvás élménye is.
A legtöbb ember nagyon hosszú ideje, esetleg sok életen át hozza létre a korlátot vagy problémát, ezért hetekig, hónapokig vagy évekig is eltarthat a változás egy adott témában. A testkezelések lehetőséget és könnyedséget biztosítanak ezen változás végbemeneteléhez.

MILYEN ÉRZÉS, AMIKOR AZ ENERGIA FUT A TESTEN?
Mindenki másként érzékeli az energiát. Vannak, akik melegséget, bizsergő érzést vagy nyugalmat és könnyedséget tapasztalnak a testükben, amikor az energia fut. Másoknak eltart egy ideig, hogy egyáltalán érezzenek valamit. A jó hír az, hogy nem kell érezned semmit, hogy működjön. Egyszerűen működik.

KELL HINNI BENNE, KELL TUDNI, HOGYAN MŰKÖDIK?
Az Access Bars kezelés esetén nem kell érteni, hogy hogyan működik és nem is kell benne hinni. Ettől még ugyanolyan hatékonyan működik.

KELL KÖZBEN BESZÉLNI, KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLNI?
Nem szükséges közben beszélni, de akár lehet is.

LEHET KÖZBEN ZENÉT HALLGATNI?
Zenét nem lehet közben hallgatni, mert az bezavar a működésbe.
Viszont szabad közben elmélkedni – szárnyalhatnak a gondolatok – vagy akár aludni is lehet.

ELŐTTE – UTÁNA KELL-E VALAMIT ENNI-INNI?
A kezelés előtt és után is érdemes meginni 1-1 pohár vizet. Valamint fontos az agyműködés miatt a kellő sófogyasztás és amennyiben a kezelt személy szénhidrát anyagcseréje jól működik (nincs inzulinrezisztencia vagy diabétesz), akkor szükséges lehet, de nem kötelező a cukorfogyasztás. A kezelt személyek jól érzik, hogy mire van szükségük a kezelést követően.

MIT NEM SZÜKSÉGES TENNI A KEZELÉS SORÁN?
Koncentrálni, emléket felidézni, problémákról beszélni, múltba menni, felkutatni, érzelmeket újra átélni, érzéseket átalakítani, megérteni, feldolgozni stb.

MIT ÉRDEMES TENNI A KEZELÉS SORÁN?
Elfogadni.
Tehetsz bármit, ami jól esik. Aludhatsz, beszélgethetsz, relaxálhatsz…

BEZAVARHAT-E A MEDITÁCIÓMBA?
A legtöbb ember szerint az Access Bars fokozza a meditációs gyakorlásuk hatásait, és sok esetben az élet maga válik meditációvá. Továbbá az Access Bars növeli más gyógyító módszerek kapacitását és potenciálját.

MENNYIRE NÉPSZERŰ EZ MOST?
Jelenleg 173 országban gyakorolják, több mint 10.000 képzett facilitátor segítségével. Több százezer ember élvezi a Bars kezeléseket világszerte minden évben.

Ahogy semmilyen alternatív módszer, így Access Bars®️ kezelés sem helyettesítheti az orvosi, pszichológusi kezelést, és diagnózist!